fredag 28 mars 2008

Storstädning på Cosas

Takdropp ute,
Näsdropp inne....

Förkylningen vill inte släppa greppet.
Under tiden roar jag mig med att göra en lista över mina favoriter just nu...
I går surfade jag runt på internet och olika nätbutiker. Har varit på jakt efter en odlingsklocka ett tag, och nu hittade jag en jättefin på Cosas. Givetvis fick lite andra saker också plats i shoppingvagnen. Det var "storstädning" på massa vackra saker, och där fyndade jag tvålar, tvålkopp, fotoram och en hängare med hönsnät. (Bilderna är lånade av Cosas Shop)


I dag kommer J hem lite tidigare från jobbet. Vi ska äta toast med mozarella, pesto, soltorkade tomater och salami. Ruccolasallad med bara lite olivolja, balsamvinger och salt. Mums! Kanske inte någon smalmat precis, men det är ju fredag och Så ska det låta på TV´n. Då får man mysa lit extra.

Eventuellt ska han också börja slipa det sista i trappan, så att jag, om jag är piggare i morgon, kan grunda den. Hur det nu ska gå till med tre djur som springer som galningar upp och ner, är en annan femma, men det löser sig nog. Dom kanske kan vara ute med husse en stund. Synd bara om Bruno om det är kallt. Han har ju så tunn päls.

Bruno som bäbis. Rasen? Cornish Rex. Visst är han så söt!


Tillbaka till trappan....

När vi flyttade in i huset, var trappan klädd med en mörkblå matta som skulle se ut som en perstorpsplatta. I våran redan mörka hall, såg det alltid ut som skymning. Så en dag tog jag mod till mig och rev bort mattan på nedersta trappsteget. Jag hade ingen aning om vilket material det skulle vara under, skräcken var masonit eller nåt annat fult. Jag hade tur, det var trä!

Nu uppstod nästa problem. Hur skulle vi få trappan trären? Efter många timmar med sandpapper, båtskrapor och slipmaskiner gav vi upp. Limmet som satt på mattan har trängt ner i träet och sprickorna, så trappan är randig av allt gammalt lim. Min pappa som är snickare, trodde att det nästan skulle vara en omöjlighet att göra trappan fin. Så nu har vi bestämt oss för att måla den.....VIT! Jag är jätteglad över det, för jag tror att det kommer att bli så ljust o fint tillsammans med nya tapeten i hallen.

Jag visar bilder på hur det ser ut innan och efter vi tagit bort mattan. Det är stor skillnad redan....

Det ska bli så skönt när hallen är klar. Det är det sista man ser när man går, och det första man möts av när man kommer hem. Är det brötigt och fult i hallen, känns det som om hela huset är det.

Nu har J kommit hem och vi ska umgås lite.

Ha en bra fredag

Kram

3 kommentarer:

Allis sa...

Hej!
Här har det ändrats utseende må jag säga, jätte fint!!
Har fått lägga lite beslag på mina inköp, eftersom jag ska åka till Öland och Småland och där finns det hur mycket fint som helst, men din glasklocka är jätte fin. Du vet ju att jag gillar dem, har ju några stycken.....;)
Förkylningen känns bättre här, men fy vad trist det är att gå på "halvfart"..........
I dag ska vi packa, ha lunchgäster, tvätta bilen mm.
Trappan blir fin när den får lite färg på sig........ta det lugnt och gör det du orkar.
Kramar från E

n o r d i n g å r d e n sa...

Så snygg trappan blir!!! Vilket läckert inlägg, ja Cosas har mycket vackert minst sagt... kul med bok och skivtips, tack för det, henne har jag aldrig lyssnat på men boken ligger på mitt nattduksbord just nu med men jag har inte påbörjat den, jag har läst alla hennes tidiagare böcker, är denna bra? Ha en skön helg och krya på näsdroppet! LillBruno som liten då.... Mari.

Poppins sa...

Oj, undrar om det finns något kvar om jag kikar in på Cosas. Så mycket fint du har beställt!
Skrattar lite åt Bruno - visst är han söt, ser ut som om han fått sig en riktig dusch.
kram