tisdag 1 april 2008

Skattjakt i mormors uthus

I dag har jag varit på skattjakt hos mormor.
Hennes uthus är fyllda till bredden av gamla saker. Generationer som kommit och gått har stuvat in sina saker där. Det är allt mellan himmel och jord.

I dag var jag på jakt efter gamla spröjsade och kopplade fönster. Min far som spar på allt, tipsade om att det kunde stå några där i röran. Och visst hittade jag fönster. 10 stycken! Hela och allt. Vilken tur! I bland är det bra med "skrotnissar" som aldrig slänger något. Verkar vara ett släktdrag det där....haha!

Det är härligt att smyga omkring där bland alla sakerna.

Tiden har stått stilla, och det känns nästan som när jag var liten och lekte där. Alla konstiga saker, gamla spindelnät, unken lukt och dunkelt ljus.

Se själva....

Det är vackert med nytt och nött i en salig blandning....

Förutom fönstren gjorde jag ett annat fynd. En gammal adventskalender. Den fick följa med hem också, trots att det är långt till nästa jul.


Ute i trädgården är det också lite av en skattjakt, eftersom jag inte alls vet vad som dyker upp ur marken. Men dessa knoppar är jag ganska säker på...

Jag vågar nästan hoppas och tro att våren äntligen har kommit!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Skattjakt, det låter roligt:-) Jag älskar skattjakter och rotar ofta på loften ute hos mor och far.... Där finns mängder av allsköns bråte, sist hittade jag en underbar gammal tvättbräda från förr!! Gamla burkar och flaskor har också fått följa med hemåt och mycket annat!! Visst är det kul att "fynda" bland bråten:-)
Kram

IKT i min vardag sa...

Hejsan!

Första titten här för mig!
Vad kul och spännande att få rota på loft och källare. Där gömmer sig skatter...:-)

Kram

Poppins sa...

Vilket äventyr att gå på skattjakt! Och det såg magiskt ut - härliga bilder.

Grattis till vinst! Du vann i min utlottning av vykort. Om du mailar mig på poppinsgarden@gmail.com och lämnar adressuppgifter så får du inom kort ett litet paket på posten.

Allis sa...

GRATTIS till vinsten!!
Va mycket det finns hos R!!??
Den som spar har han har, jag vet två ekorrar till......I & S.
Ha en skön fredag!
Kram

Poppins sa...

Glöm inte maila din adress till mig. Ett litet paket ligger här och väntar på att bli postat!
kram