onsdag 2 maj 2012

Sussex och Hedemorahöns

I dag skiner solen och månaden maj visar sig från sin bästa sida. Fåglarna kvittrar och det är helt underbart.
Jag sitter inne och pluggar, men snart så tar jag min examen. Kämpa kämpa!

Jag måste berätta att jag "blivit med höns". Eller kycklingar. Och dom bor hos grannen, men i utbyte mot matrester och passning då och då, kommer jag att ha egna hemägg någonstans efter älgjakten. En dröm har alltså gått i uppfyllelse. Se så söta dom är...Raserna är Sussex och Hedemorahöns. Helt underbara! Kycklingarna är mellan en dag och en vecka gamla. De går på upptäcksfärd i det gamla hönshuset och helt plötsligt blir de jättetrötta och lägger sig pladask med näbben i höet. Jag kan sitta där och titta hur länge som helst. Om en vecka har de vuxit till dubbel storlek.

I går fortsatte jag att grunda vävtapeten i vardagsrummet. Har tagit bilder innan jag drog igång, men de får ni se när jag är klar. Jag slabbar och skvätter färg som en riktig konstnär när jag målar och på verandagolvet finns nu små vita kattassar på plankorna.

Nu måste jag sätta fart med skolarbetet.
Ha en fin dag
Kramar4 kommentarer:

Hildas hem - Sofia sa...

Så mysigt! Grattis till dina nya höns, och vilken praktisk lösning :)
Jag drömmer också om höns. Hoppas att du får en härlig dag! Och lycka till med pluggandet :)

Kram Sofia

Therese sa...

Guuuud så gulliga och fina! De skulle tjejerna älska!
Kram
Therese

Hem och Lycka sa...

Å herregud så sööta! kram Mia

Lime sa...

Halloj och välkommen tillbaka till bloggvärlden :-)

Det ser fint ut, ert nya ställe. Förstår att det var tungt att lämna förra stället, men som sagt, der ser ju riktigt bra ut dit ni kommit.

Kransarna i mitt köksfönster är gjorda av rosépepparkorn. Det fanns en blomsterhandel i Borlänge för något år sedan, Idéfloran, som var min favvoaffär då. Jag köpte kransarna där och dom har hängt i mitt fönster i mååånga år nu. Gillar dem fortfarande.

Ha dé!