fredag 4 maj 2012

Kryddor och snö

I går struntade jag i skolarbetet för en stund och tog min lilla mamma med mig in till stan.

På morgonen hade jag ett besök hos tandhygienisten. Hon tyckte allt såg fint ut, förutom min snusning. Jag blev glad, betalade 500 kronor och åkte vidare till en handelsträdgård. Där köpte jag kryddväxter. Persilja, Gräslök, Oregano, Kryddtimjan, Rosmarin och Fransk dragon. Vi besökte också Rusta, där jag handlade vit väggfärg och på Jysk fyndade jag en turkos ljuslykta för en selmapeng. Min sambo tyckte att den såg ut som en flugfångare...När jag körde hem mamma, fick jag med mig en julros och humle från hennes land. Glad och fylld av energi, städade jag av verandan, planterade kryddorna i lerkrukor och såg fram emot en  helg med kaffe och mat i solen.

I morse när jag vaknade låg ett vitt täcke av snö på marken. Fy! Men det är inget att deppa över. Farmor sa alltid att snö på gröna hagar ger näring åt sådden. Jag tänker så och tillbringar dagen med att fortsätta mätta vävtapeten i vardagsrummet.


Ha en skön fredag
Kramar
4 kommentarer:

Veronica sa...

Åh vad fint det ser ut, älskar färgen på lyktan. Mer rusta åt folket!
Ha en fin fin helg min underbara,kloka vän:))

linnea-maria sa...

Vad härligt med julrosor och humle. Det står också på min önskelista. Nog har din mamma rätt. Det har känts lite torrt ett tag. Men jag tror nog att det var det sista (hoppas) Kram /Therese

Hem och Lycka sa...

Söt lykta i fin färg! Kram Mia

Edith och Jag sa...

Så härligt med kryddväxter men fy bubblan för snö. Det är ju inget man vill ha nu.
Ha en trevlig helg!
Maria