tisdag 17 mars 2009

En glimt av farstun...

I dag är jag hemma från jobbet. Sjuk. Nån släng av maginfluensan. Det känns lite som om jag gjort situps hela natten. Man kan ju alltid hoppas att resultatet blir det samma..hihi...

Känner mig dock starkare i dag. Jag vill gärna gå till jobbet i morgon, men jag pratade nyss med mina arbetskamrater, och dom ser helst att jag stannar hemma. I på jobbet sa att maginfluensa smittar över telefonen. Haha!



Jag har ju länge utlovat några glimtar från farstun.
Och här kommer några små...








Jag ska visa er en helhet - inom en snar framtid, men just nu visar sig huset inte från sin bästa sida. Och som ni ser fattas en hel del lister. Ingen el är dragen och möblerna som står där är vackra, men kanske inte tilsammans!
Tapeten är samma som i hallen, och kommer från Duros Gammelsvenska kollektion. Jag är helt förälskad i den tapeten.

Stolen (det finns tre till, med tillhörande bord och iläggskivor) heter Axet. Jag hade sån tur att min moster köpte en buffé till sin matsalsmöbel, och med den följde "mitt" bord och stolar. Från början satt det ett grått och sunktigt tyg på stolen. Så jag chansade och rev bort det. Under fanns detta rödrandiga tyg, men jag tror att det sitter ännu ett lager under. Jag ska repa mod någon dag och riva bort det röda också. Fast samtidigt tycker jag att det är lite fint med det rödvita tyget.

Bordet, som är ett gammalt slagbord (originalmålnat, slitet och helt underbart) har jag fått av mamma. Hon har i sin tur ärvt det av sin farbror O. Jag är helnöjd med bordet. Ska bara hitta stolar som passar till. Sen tror jag att axetserien åker ut ur farstun, tills vidare i alla fall.

Jag ska också sätta upp en ljuskrona från House Doctor i taket, sy hissgardiner, och pyssla lite allmänt.

Det där med gardiner är ganska svårt, då två av fönstren bara är halva. Höga smala fönsterrutor är inte så lätta att hitta gardiner till.

Har ändå lyckats hitta jättefina hissgardiner på La Redoute, som ser ut att kunna passa, men jag förstår inte hur man beställer mått. Få ta reda på det någon dag. För dessa tycker jag är ursöta....


bild lånad från La Redoute


När jag kikar runt på bloggar, ser jag hur snödroppar och pärlhyacinter har börjat krypa upp ur den mörka myllan.

Här är det fortfarande snö snö snö. Kung Bore håller ett hårt tag i vintern, men nu verkar han faktiskt ha tappat greppet lite. Solen skiner och för första gången är det takdropp ute. Termometern visar 5+ i skuggan. Härligt.

Under tiden jag väntar på att det ska börja knoppas i rabatterna, får jag hålla till godo med mina vackra tulpaner på köksbordet...






Nu ska jag rosta lite bröd och dricka en kopp te, får se vad magen tycker om det.
Förresten, har jag lyckats lägga bilderna sida vid sida för fösta gången!
Som jag har försökt innan, pysslat mig svettig och gett upp. Men i dag hittade jag lösningen i kommentarsforumet hos bloggaren A´La Nettan , och det var Signe 1 som satt inne med kunskaperna. Tackar!

Ha en bra dag

Stora kramar











6 kommentarer:

Stina sa...

Det ser väldans fint ut det där.:-) Kram

♥ Fyra årstider sa...

Vilket ljus du har i farstun.
Kram Lotta

Sofia på Me and my home sa...

TACK för din rara kommentar hos mig!!
Vad mysig din hall ser ut! Vackert med panelen och tapeten!
Krya på dig!! Kram Sofia

Nettan sa...

Nämen titta, du lyckades! Grattis! Å vilka fina bilder sen, jättemysigt!!..hoppas jag oxå kan klara av detta nu då..;-)
Kram Nettan

Hanna sa...

Hej!
Tack för kommentaren hos mig!
Kul att du vill vara med i tävlingen!

Du har en jättefin blogg, med massor av härliga bilder :)
Farstun såg finfin ut!

Ha d gott!
Kram Hanna

Stina sa...

Tack gumman!

Hoppas att du mår bättre idag.:-) Kram