lördag 14 mars 2009

Vita Ranunkler

I dag tog jag och sambon en tur till en handelsträdgård.

Vi köpte såjord till grönsakerna och örterna som J ska driva upp.
Han har stora visioner detta år. Ska bygga ett litet drivhus av fönsterrutorna som blev över när vi byggde farstun.

Har blivit väldigt inspirerad av tv programmet River Cottage.
Serien går på Discovery Channel. Det är ett riktigt mysigt serie som handlar om Hugh Fearnley-Whittingstall som har självhushållning och med hjälp av grannar och vänner odlar och håller boskap.


bild lånad från river cottage


Vi får se hur J ska lösa det med våra katter bara. Alla som har katter, vet nog att dom kan vara ganska "klåfingriga". Och små äggkartonger och krukor med jord, kommer nog att vara ganska svåra att motstå för katterna Alice och Bruno.Köpte också tio knölar med vita ranunkler som jag ska plantera ute. Men kunde inte vänta så länge.
En vit "färdig" ranunkel fick följa med mig hem. Så vacker...Påskliljor och Narcisser hamnade också i korgen.

Längtar så efter våren. Visst är det plusgrader ute i dag. Väldigt mulet dock. Snön sjunker i hop och är tung, björkarnas knoppar börjar dra åt lila och fåglarna sjunger. Men vårkänslorna infinner sig inte riktigt. Tänkte att mina nya fina blommor kanske kan hjälpa känslorna på traven.
I kväll kommer våra vänner M och A hit.
Vi ska titta på Melodifestivalen och jag ska bjuda på Grekisk Pytt i Panna och Hallonpaj


Nu måste jag lyfta på stjärten och börja hacka grönsakerna.

Sen ska jag hålla tummarna för Caroline af Ugglas och hennes underbara låt Snälla Snälla.


Ha en bra lördagkväll
Stora kramar

3 kommentarer:

Allis sa...

God morgon!
Ja nu ska det bli odla av ser jag!!
Jag satte lite frön förra helgen som har kommit upp, så snart är det dags att "skola" om dem. Som du vet drömmer jag ju om det där växthuset men det dröjer nog, fast nu har vi i allafall tagit ner trädet där det ska stå. ;-)
Ranunkler är underbara, jag satte knölar men de kom inte upp, om jag inte miss minner mig så kommer inte dina knölar att blomma förrän nästa år, håll ut!!
Jag åker till Stockholm i veckan och då ska jag passa på att köpa buketter på H-torget. De brukar vara till bra pris där.

I dag ska M och jag åka till köpcentret i den när belägna staden. M ska ha nya skor, han åker till Thailand om någon vecka.Passar även på att besöka I och S och beställer lite mat där. ;-)
Ha en skön söndag!
Kram

Lime sa...

Halloj!
Wow. Jag är djupt imponerad av alla fröodlare. Jag har provat några gånger men det blir bara rangliga och magra. För varmt och mörkt och för lite skötsel... :-(

Jag är också väldans förtjust i Ranunklar. Köpte en i kruka förra våren men det var ingen lättflörtad sak minsann. Pratade med tjejen i blomsteraffären och hon bekräftade. Påstod att det är lättare med Ranunkeln som snitt.... Vet du vad jag gjorde? Jag köpte en konstgjord :-) Dom är ju så fina nuförtiden.

Idag har jag njutit av vårsolen, hjälpt snön på traven så den försvinner nån gång och gett pelargonerna ny jord. Känns toppen!

Hoppas du får en skön vecka!

"M" sa...

självklart vill jag vara bland dina smultronställen...tackar å bugar...hallonpaj vad gott.....jag planterade lite igår...v satte paprikafröm å så blev det lite krassefrön....ska så tomater åxå......vita ranunkler är såååå vackra