fredag 7 november 2008

Värme på Folkart

Denna gråkalla fredag tänkte jag tipsa om värme, som finns i form av vackra kläder och ekologiska produkter på nätbutiken Folkart

(Text i kursiv stil och bilder lånade från Folkart)

"Folkart grundades 2005 som en mötesplats och butik på nätet för kreatörer och kunder. På Folkart kan du hitta kläder som endast finns i ett exemplar, silversmycken med personlig gravering, handvirkade armband och ekologisk hudvård gjord med kärlek och omsorg om miljö och människa. Vid beställningar från någon av Folkarts kreatörer skickas paketet direkt till dig från dennes ateljé eller studio."Jag tycker jättemycket om Folkarts idé. Att "vanliga" människor kan sälja sina saker, vanliga människor med en ovanligt kreativ ådra. Kanske något för alla er bloggande, otroligt pyssliga och duktiga människor där ute att kolla upp!?

Är för övrigt helt betuttad i mössan. Den finns också med applikationerna fågel, älg och björn. Hur söta som helst!


I dag har jag, förutom att surfat runt på vackra bloggar och butiker, eldat i vedspisen, druckit kaffe, lyssnat på radio och stått på knä.


Nej, jag har inte friat! Jag har målat bröstpanel.

I all hast fick den odiskade lingonburken bli en målarpytts. Så kan det gå en vanlig fredag i ett ganska rörigt hem i Dalarna.

Hoppas det inte låg några små lingon och skvalpade på botten av burken. Då kanske resultatet blir en rosa lasyr i stället för täckande vit färg. Hihi...
Kort på panelen kommer senare. För nu är det så mörkt där ute, och jag är inte vän av artificiellt ljus när jag ska fotografera. Ofta blir det konstiga blänk och bilderna ser nästan överexponerade ut. Jag ska ta och lära mig kameran ordentligt någon dag. Men det projektet hamnar nog på plats nummer 124 på prioriteringslistan. Haha!

I morgon har jag en "dejt" med varmluftspistolen. Vi ska träffas på morgonkvisten och hjälpas åt att avlägsna gammal färg på våra fönster.
Ser ut att bli en spännande dag. Eller hur?Kram

4 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Jättesmart idé/initiativ, mössan var ju ursöt! kram

Poppins sa...

Det finns något som kallas Etsy i USA som fungerar lite på samma sätt. Folk säljer hantverk via nätet. Tack för tipset om FolkArt, jag ska kika in där.
Lingon i målarfärgen... hihi!
kramar från Poppins

linnea-maria sa...

Hejsan
Jag var in på folkart förut för att kolla om jag kunde sälja därifrån eftersom det är ett svenskt koncept. Men vanliga människor tycker jag inte att det verkar vara så mycket av, snarare kända designmärken. Jag har valt att sälja via etsy istället. Där är det ingen som ska syna verken i sömmarna innan man lägger ut dem. Jag vill vara fri i mitt skapande inte sensurerad. Annars är det väldigt fina saker som säljs absolut, kaninmössan är ju superkul. Ha en fin dag /linnea-maria

Malmkakan sa...

Men hej! Vilken härlig blogg du har! Va kul med en gammal "haffasian" ( eller vad ska man kalla det ) Jag ska genast ramla vidare till Folkart sidan. Vilket bra tips. Jag tittar definitivt in hos dig igen...
Kram, Cecilia