torsdag 12 juni 2008

Rött och vitt...

Ojojoj! Här har bloggen försummats.
Jag läser andras, men hinner inte uppdatera min egen.

Just nu är det lite mycket på gång.
Tack alla ni som ändå tittar in, trots stiltje. Det glädjer mig!

Och det är faktiskt så att när jag inte bloggat på ett tag, så får jag nästan "skrivkramp" och vågar inte skriva ett nytt inlägg... någon som kanske känner igen sig i det?

Men nu tar jag tjuren vid hornen och gör det.
Och om det blir lite halvdant, så spelar det väl egentligen inte någon större roll.

Eller hur ?!

Varför jag inte riktigt hinner med är för att vi har börjat sätt upp panel på huset, rivit bort farstukvisten och alla foder runt fönstren.

På gården ser det ut som ett mindre katastrofområde.
Traktor, skylift och skotkärror till höger och vänster. Plankor i olika högar.


Jag målar kilometervis med falu rödfärg. Knotten biter mig när jag står med penseln i högsta hugg, jag fäktar med armarna och svär långa ramsor, då och då kommer en åskskur och jag far runt på gården som en yr höna för att hinna med att täcka över alla högar med virke. Måste vara en ganska rolig syn förfolk som går förbi.

Här får ni se små bilder på utvalda delar... (titta bara med ena ögat, det är hemskt!)Jag hoppas att jag inom några veckor kan visa vackra "före- och efterbilder"
Men nu kan det ju bara bli bättre. Haha!


Hela trädgården är på uphällningen pga detta.

Vi har fått gräva upp en jättevacker vit bondpion, plommonträden och andra små stackars blommor. Hoppas att dom klarar sig i det provisoriska landet där vi grävt ner dom.Gräsmattan är ganska trött också efter alla tunga maskiner som kör runt på den.

Maskrosorna verkar dock trivas ;)

Men jag tycker att dom är riktigt vackra när dom blommat över.På den nedersta bilden syns ett skrivbord som jag målade om här i veckan. Behövde en paus från allt rött :)

Innan såg det ut såhär....
Ett gammalt skrivbord som jag ärvt efter min gammelfarbror John.

Det har följt med mig i alla mina flyttar och blivit lite tilltufsat.

Jag har länge tänkt på att måla om det, men inte riktigt vågat.
Men så tog jag mod till mig, och jag ångrar mig inte!
Mycket vackrare i vitt!Nu ska jag krypa upp i soffhörnet med en bok och en kopp kaffe.

Det är jag värd efter en hel dag med rödmålning.På återseende.Kram

4 kommentarer:

Randi sa...

Förstår att du inte hinner med att göra inlägg - du är ju otroligt energisk. Jag älskar röda hus! Hade ett hus i skärgården som jag målade söderväggen på varje sommar eftersom det låg så nära havet, så jag vet hur du känner dig nu.

Jag hinner inte heller med blogglivet som jag skulle vilja. Men jag gör tvärtom - jag gör bara inlägg och hinner inte kommentera. Och inläggen är oftast Utmaningar av olika karaktärer, för att det är enklast. Lägger ju bara in bilder, som jag redan har då. Men hoppas det blir mer tid längre fram.
Kram Randi

Anonym sa...

Kul att få se din blogg. Vackra saker du omger dig med, blir glad av dem =D
Kram

Anonym sa...

Ojoj vad jobb ni har, men det kommer säkerligen bli jättesnyggt och fräscht när det är klart!! Men som sagt, det är ett jobb därinnan det förstår jag och likaså att du inte hinner blogga så ofta därför.

Måste säga att skrivbordet blev SUPERSNYGGT som vitt, extra roligt att se då jag själv har ett containerfynd ståendes som ser likadant ut som ditt gjorde INNAN målningen dvs brunt och lite skavt här och var:-) Nu vet jag att jag ska måla det vitt och hur vackert det kommer att bli!! Det skrivbord jag sitter vid nu och är däremot ett avlutat ett i samma stil, kanske det också ska få sig en släng vit färg....
Jättefina detaljbilder som vanligt här dessutom att njuta av.
Ha en skön sommar!!
Kram

Allis sa...

Hej!
Tack för i går!! Har du sett bilden på herr Hund på hemsidan? Inte fick jag sova lite längre i dag bara för att jag har semester, det såg Zaga till, hon gnydde och till sist skällde så då var det bara att gå upp!!! Vilken makt den lilla damen har!!! I dag kommer mamma I hit och fikar, det blir trevligt och i morogn kommer valpköpare hit på kvällen, men om ni är ute och "slinger" titta förbi på en kik på valparna.
Kram Eva-Lis