onsdag 23 april 2008

Mosippor och Olivträd

I dag har våren visat sig från sin bästa sida.

Fåglarna kvittrade solen sken och några humlor surrade slött omkring i trädgården.

Jag fick inspiration, lurade med mig mamma och vi åkte en sväng till den lokala blomsterhandlaren.


Där gjorde jag ett fynd! Eller rättare sagt, jag hittade fyndet, mamma köpte det till mig. Tack mamma!



98:- kostade denna. Ett riktigt fynd tycker jag. Så jättefin.


Mina nya olivträd fick bara "provsitta" en stund. Än är det för kallt för de små träden. Men till sommarens varma dagar, ska dom få bo i lådan.

När jag kom hem och stog ute på gården och krattade lite, kom granntanten H förbi. Hon berättade för mig att det växer mosippor på kullen och i hästhagen vid vårt hus. Vi gick dit och tittade. Och mycket riktigt, flera mosippor hittade vi.


Alla borde ha en egen tant som visar hemligheter och kan berätta om flydda tider...

I morgon ska jag följa med min mamma till Falun.

Vi ska besöka Gruvgatan 13. Jag har aldrig varit där, men med tanke på bilderna på hemsidan, verkar ett och annat vara intressant ;) (bilden lånad från http://www.gruvgatan13.se/)


Jag tror att jag i morgon kommer att kunna visa några vackra inköp, för chansen att jag kommer tomhänt ut ur denna vackra affär är nog lika med noll. Haha!

Nu börjar klockan börjar bli mycket. Tiden bara flyger iväg när jag sitter och surfar runt på alla vackra bloggar. Tack alla ni där ute som inspirerar och berör!


Kram

måndag 21 april 2008

Vårtecken

Blåsippan ute i backarna står...

Och visst niger dom för våren!


Vi har massa blåsippor på våran gård. Dom är så skira och vackra. Ett litet och blått smycke i trädgården, som för övrigt är ganska grå. Men solen gör sitt bästa för att väcka upp både djur och natur ur den långa vintervilan.


Och det lyckas!

I stallet där jag rider, bor det får som lammar för fullt. Jag blir lycklig i hela kroppen av att se de små lammen springa runt och hoppa i hagen. Kan sitta i solen länge, länge och bara titta på...



I dag har jag planterat penséer som jag fick av mamma i min fina zinkbalja. Den hittade jag i ett av skjulen. Pappa hade slängt ner gammalt kakel i den och tänkte köra hela rasket till tippen. Tur att jag hann med att rädda den, jag tycket att den är så vackert sliten och bucklig.



Mot husväggen börjar pärlhyacinterna slå ut


Och trädens grenar är så vackra med små små droppar på.




Sakta men säkert går tjälen ur marken och vintern släpper sitt grepp.

Vinterfrusna axlar slappnar av i vårsolen.

Och jag bara njuter av att få bo i ett hus på landet och se allt det vackra i naturen

Kram

måndag 14 april 2008

En turkos dag

I går var jag in till Staden. Jag hade tid hos tandhygienisten.
800:- kostade kalaset. Men jag fick "vårfina tänder". Det sa hygienisten i alla fall. Härligt!

Jag och mamma gick en sväng i affärerna som Staden har att erbjuda.
Jag hittade en jättefin turkos termos för 30:-

Visst är den söt?!

Hittade en finfin tunika på Åhléns också
Jag gillar små detaljer på kläderna. Den här har klädda knappar och knytband i nederkant.


I går kväll var jag och J ute på en hundpromenad.Jag bar kameran på magen och stannade för att ta kort lite här och där.

När jag kom hem och laddade upp korten på datorn, fick jag se att jag tagit bilder på massa blåa och turkosa saker.

Jag gillar turkos, men jag visste inte om att jag gillar det så mycket att jag tar kort på allt med den färgen. Märkligt, kanske är det termosen som är magisk? Vem vet....

Nu ska jag laga lite mat, dra en repa med dammsugaren och gå ut en sväng i vårvädret. Regn, hagel och sol i en salig blandning. Typiskt aprilväder.

Men jag vet att våren smyger sig på, för jag hittade denna i går (som inte är turkos)

Kram

onsdag 9 april 2008

Ett litet rött paket med vita snören...

I dag har det snöat hela dagen lång.
Jag tyckte att det kändes riktigt tungt på förmiddagen. Satt med min kopp kaffe, lyssnade på dalaradion och tittade ut på eländet. Inte ens herr Hund gjorde någon större ansträngning att krypa upp ur det varma täcket och möta dagen.

Men så kom posten, och detta hade brevbäraren med sig....



Vinsten från Poppins Trädgård! Så vackert inslaget, som en present i sig. Plötslig var inte snön så ful och kaffet smakade mycket bättre. Jag fick massa lust och energi. Började pynta lite med korten jag fick. Titta va fint!


Ramen är den jag beställde på Cosas. Det passade jättebra. Jag fick flera fina kort, så nu kan jag byta bilder och ändra mitt stilleben på Tv-skåpet. Tusen tack för fin present Poppin!

Efter att jag pysslat lite med det, var jag full av energi och idéer.

Så jag drog igång och började måla vagnsstyckerna i trappan. Något jag gruvat mig för ett tag. Det är inte direkt bekvämt att halvligga i en trappa och måla med en liten liten pensel i alla skrymslen och vrår.

Och under tiden färgen torkade där, så började jag med ett annat projekt jag haft funderingar på ett tag, nämligen måla om en gammal spegel jag köpt på loppis.

J och min pappa såg otroligt frågande ut när jag började sandpappra och skära bort färgen på spegeln jag nyss målat dit. Haha!

När jag var klar med det, for jag och min far ut på en runda i bilen.

Jag har precis börjat övningsköra, så det är lite svettigt och skakigt, men jag tycker ändå att det går hyfsat bra.

Vi åkte runt i byarna, pratade och filosoferade om livet. En väldigt mysig och trevlig stund där i bilen på ensliga vägar.

Och rätt som det var så hade både jag och pappa glömt vad vi höll på med. Jag glömde att jag inte kan köra bil och pappa glömde att han höll på att lära mig det. Vi höll nästan på att hamna i diket. Haha! Vi skrattade jättemycket när jag tillslut fick ordning på pedaler, blinkers, vindrutetorkare och ratten igen.

Dagen blev inte så tokig trots allt.

Mycket tack vare ett litet rött paket med vita snören...

Kram

söndag 6 april 2008

Små vinster i livet...

Fick till min stora glädje se att jag vunnit en utlottning av vykort på den vackra bloggen Poppins Trädgård. Tusen tack!! Tänk för bara några månader sedan,var jag helt ovetande om fenomenet blogg. Visst hade jag råkat ramla in på någon då och då när jag googlat, men aldrig följt någon aktivt.

Nu besöker jag många vackra och inspirerande bloggar flera gånger i veckan. Och dessutom har jag en egen där människor faktiskt besöker MIG! Det trodde jag aldrig. Det är så roligt att ni har hittat hit, och dessutom tar er tid att skriva några rader. Det värmer och ger mig inspiration att fota och skriva ännu mera. Tack till alla er!
En ny värld har öppnats, en oas i cyberspace världen. Härligt!

Jag har fått en ny vän den här veckan. Hon heter Elsa och är en Nordsvensk häst.Vi ska lufsa omkring i skogen tillsammans.
I går var jag och hälsade på henne på bondgården där hon bor.
Där träffade jag också lammungar, bara 10 minuter gamla. Så söta och små.

Att vara där, var lite som balsam för själen.

Jag ska dit i morgon igen, och då ska jag rida henne för första gången! Jag är ganska nervös, och stolt, för jag förverkligar en dröm jag haft i flera år nu.

I fredags fick jag mina saker jag beställt från Cosas. Glasklockan är så fin!
Jag har plockat in några blåsippor som växer på gården, och satt i ett litet glas i klockan.



Var på auktion i dag också. Jag var spekulant på ett litet klaffbord med låda, men det fick inte följa med hem. Uppköpare trissade upp priserna lite, och jag sparar till ett körkort, så jag höll i plånboken,...men det tog emot. Haha!

Ja, den här helgen har varit riktigt bra.


Nu ska jag packa en väska med ridhjälm och oömma kläder. Sen ska jag krypa ner i sängen och drömma om Elsas sammetslena mule.

Kram och God Natt!

tisdag 1 april 2008

Skattjakt i mormors uthus

I dag har jag varit på skattjakt hos mormor.
Hennes uthus är fyllda till bredden av gamla saker. Generationer som kommit och gått har stuvat in sina saker där. Det är allt mellan himmel och jord.

I dag var jag på jakt efter gamla spröjsade och kopplade fönster. Min far som spar på allt, tipsade om att det kunde stå några där i röran. Och visst hittade jag fönster. 10 stycken! Hela och allt. Vilken tur! I bland är det bra med "skrotnissar" som aldrig slänger något. Verkar vara ett släktdrag det där....haha!

Det är härligt att smyga omkring där bland alla sakerna.

Tiden har stått stilla, och det känns nästan som när jag var liten och lekte där. Alla konstiga saker, gamla spindelnät, unken lukt och dunkelt ljus.

Se själva....

Det är vackert med nytt och nött i en salig blandning....

Förutom fönstren gjorde jag ett annat fynd. En gammal adventskalender. Den fick följa med hem också, trots att det är långt till nästa jul.


Ute i trädgården är det också lite av en skattjakt, eftersom jag inte alls vet vad som dyker upp ur marken. Men dessa knoppar är jag ganska säker på...

Jag vågar nästan hoppas och tro att våren äntligen har kommit!