fredag 28 mars 2008

Storstädning på Cosas

Takdropp ute,
Näsdropp inne....

Förkylningen vill inte släppa greppet.
Under tiden roar jag mig med att göra en lista över mina favoriter just nu...
I går surfade jag runt på internet och olika nätbutiker. Har varit på jakt efter en odlingsklocka ett tag, och nu hittade jag en jättefin på Cosas. Givetvis fick lite andra saker också plats i shoppingvagnen. Det var "storstädning" på massa vackra saker, och där fyndade jag tvålar, tvålkopp, fotoram och en hängare med hönsnät. (Bilderna är lånade av Cosas Shop)


I dag kommer J hem lite tidigare från jobbet. Vi ska äta toast med mozarella, pesto, soltorkade tomater och salami. Ruccolasallad med bara lite olivolja, balsamvinger och salt. Mums! Kanske inte någon smalmat precis, men det är ju fredag och Så ska det låta på TV´n. Då får man mysa lit extra.

Eventuellt ska han också börja slipa det sista i trappan, så att jag, om jag är piggare i morgon, kan grunda den. Hur det nu ska gå till med tre djur som springer som galningar upp och ner, är en annan femma, men det löser sig nog. Dom kanske kan vara ute med husse en stund. Synd bara om Bruno om det är kallt. Han har ju så tunn päls.

Bruno som bäbis. Rasen? Cornish Rex. Visst är han så söt!


Tillbaka till trappan....

När vi flyttade in i huset, var trappan klädd med en mörkblå matta som skulle se ut som en perstorpsplatta. I våran redan mörka hall, såg det alltid ut som skymning. Så en dag tog jag mod till mig och rev bort mattan på nedersta trappsteget. Jag hade ingen aning om vilket material det skulle vara under, skräcken var masonit eller nåt annat fult. Jag hade tur, det var trä!

Nu uppstod nästa problem. Hur skulle vi få trappan trären? Efter många timmar med sandpapper, båtskrapor och slipmaskiner gav vi upp. Limmet som satt på mattan har trängt ner i träet och sprickorna, så trappan är randig av allt gammalt lim. Min pappa som är snickare, trodde att det nästan skulle vara en omöjlighet att göra trappan fin. Så nu har vi bestämt oss för att måla den.....VIT! Jag är jätteglad över det, för jag tror att det kommer att bli så ljust o fint tillsammans med nya tapeten i hallen.

Jag visar bilder på hur det ser ut innan och efter vi tagit bort mattan. Det är stor skillnad redan....





Det ska bli så skönt när hallen är klar. Det är det sista man ser när man går, och det första man möts av när man kommer hem. Är det brötigt och fult i hallen, känns det som om hela huset är det.

Nu har J kommit hem och vi ska umgås lite.

Ha en bra fredag

Kram

torsdag 27 mars 2008

Före och efter i hallen....

Här är det förkylt värre!


Jag nyser och fryser. Inte konstigt kanske med tanke på att många av tantorna och farbröderna på jobbet är sjuka. Jag har dock kunnat glädja mig åt boken Sigrid & Isaac. Läste ut den igår. Det är en av de bästa skildringar av konstnärer jag någonsin läst, nu ska jag beställa filmen :)

J har gjort klart i hallen med listerna och lite småpill. Vissa saker måste vi vänta med, men i stort sett är det klart.
Har surfat runt på lite bloggar och sett att det pågår en utmaning att man ska visa det bästa och sämsta i sitt hus. Jag tycker att det sämsta inte ser så hemskt ut hos många, med tanke på följande bilder jag ska visa. Håll till godo!





Nu ser det ut såhär......











Hoppas ni tycker det blev bättre ;)

Ytterdörren som fortfarande är grön, ska vi vänta med att göra något åt. Vi ska nämligen riva ner vår gamla risiga farstukvist och bygga en ny. Varmbonad med golvvärme och klinkers ska det bli. Kan vara bra med tanke på alla gummistövlar och jaktkängor som kommer och går i vårat hus.

Hade tänkt måla trappan som i går, då jag var ledig. Men flunsan satte stopp för det. Kanske att jag orkar till helgen.

Nu ska jag lägga mig en stund igen. Det tar på krafterna att sitta upprätt.

Ha en bra dag.

Kram

fredag 21 mars 2008

Glad Påsk!

Glad påsk!

När jag vaknade luktade det nybryggt kaffe i hela huset, radion spelade p3 och J sågade och donade i hallen. Jag och Bruno låg kvar en stund, mornade oss och jag läste i boken Sigrid och Isaac. Beställde tre böcker på nätet i veckan. Fick dom igår. Boken om Sigrid och Isaac handlar om konstnärsparet Sigrid Hjertén och Isaac Grünewald, modernister verksamma i början 1900 talet och framåt. Den är skriven av Anders Wahlgren . Han har också gjort en film om Sigrid och Isaac som gick på SVT för inte så länge sedan. Jag har inte sett den - än - och tänkte vänta med det tills jag läst boken.
I går for vi in till Staden. Jag ska ut på lite baluns i kväll, och behövde nåt nytt å fint i klädväg. Efter mycket springande och svettande ut och in i olika provrum, hittade jag detta.

en svart lite större T-shirt från Vero Moda


Halsband, Vero Moda




Jag köpte en ridhjälm också! Jag ska börja rida igen. Det var många år sedan sist, men jag har gått på ridskola i sju år och varit skötare åt olika hästar, så förhoppningsvis har jag inte glömt allt. Det ska bli jätteroligt. Ska inte börja på ridskola igen, utan ska låna en häst, nordsvensk några gånger i veckan och rida ut i skogen. Härligt! Eventuellt, om jag får tillgång till bete, kanske jag kan ha den på foder här i sommar.




Hann med att rensa ur kökslådorna i går kväll. Det är helt otroligt va mycket skräp man samlar på sig. Och alla dessa matlådor och plastburkar utan lock! Vart kommer dom ifrån? Ser lite samma mönster med byttorna som med strumpor. Det försvinner och tillkommer nya hela tiden, men inga passar ihop. Hur är detta möjligt?


Nu ska jag ta och hänga lite tvätt. Får snabbtorka mina favvotrosor (har alla favorittrosor?) och strumpor på elementet.

I kväll är det först middag hemma hos mamma sen blir det styrdans för hela slanten.


Ha en bra långfredag, det tänker jag ha

Kram




måndag 17 mars 2008

Rensning på gården

vedboden - nu ett minne blott

I morse när jag slog upp mina ögon, var världen vit igen.


Men igår sken solen och då passade vi på att riva ner vår sjabbiga vedbod och elda upp massa gamla plankor och skräp. Frågan är om man ens kan kalla detta för en vedbod??

I somras när vi köpte huset, stod denna skapelse ganska stadigt, men efter hand har den börjat luta oroväckande mycket framåt. Jag fasade varje gång jag var tvungen att krypa in den o hämta ved. Var rädd att få hela rasket över mig. Speciellt när det blåste och plåtarna som fungerade som tak, slog och skramlade i vinden.

Men nu är den borta, och gården fick ett helt annat ljus och lugn. Jag har irriterat mig på den ganska länge, så det är en befrielse att titta ut genom köksfönstret och slippa se den.

Ja, som sagt, snön är här igen. Det ligger ett tunt, tunt täcke på marken. Men jag hoppas att det töar bort snart. För under det vita, finns liv.

Jag tycker att det är jättespännande att se vad som kommer att dyka upp i vår trädgård, för jag har ingen aning. Jag vet nästan inget alls om blommor och trädgårdsskötsel. Dessutom var allt nästan överblommat när vi köpte huset. Jag vet att det finns en vit och en röd pion, svarta och röda vinbär, rabarber och plommonträd.

Vinbärsbuskarna syntes inte ens när vi flyttade hit. Det var först när jag gått med röjsågen över gårdsplanen som det syntes att det fanns en trädgårdsland och buskar. Allt var igenvuxet. Vi bor granne med en åker, och de växter som finns i åkern hade drivit in på gården och tagit över gräsmattan. Ingen hade tagit hand om vare sig huset eller tomten på nästan två år! Det såg minst sagt vildvuxet ut.
Men hur roligt och spännande jag än tycker att det är och ska bli med trädgården, så är det ett projekt jag o J har bestämt oss för att lägga på is denna vår/ sommar, för vi ska:

Om vi hinner allt vill säga. Men jag har tur som har en pappa som är snickare och en sambo som är händig och en massa underbara släktingar och vänner som hjälper till. Vi får se hur det går, men drömma kan man alltid.....

Nu ska jag titta på Simon & Thomas på tv.

Kram och tack för mig



torsdag 13 mars 2008

Vårkänslor och påskpynt

I dag sjunger fåglarna och Norah Jones för mig. Jag hittade hennes cd i gömmorna. Hon fyller huset med sin mjuka röst. Musik gör mycket...

Vid husgrunden har några små, små skira knoppar letat sig upp ur marken, och på åkern har isen snart töat bort. Jag vågar nästan tro på att våren är här. Nu fattas bara att solen orkar bryta igenom den gråa himmeln.

Jag och Herr Hund gick ut i skogen och plockade björkris idag.
Vi har pyntat på farstukvisten.







Jag har kokat några ägg tillsammans med skal av rödlök, och en gammal porslinshöna som jag fått av mormor har fått flytta in i på byrån i hallen.







Nu ska jag koka mig en kopp kaffe och läsa Lantliv som låg i brevlådan i dag.
Och i kvälll är det "Antikrundan" och "Vad blir det för mat" på tv. En bra tv-kväll.
Ha en fortsatt trevlig torsdag
Kram
Bruno & Mig

tisdag 11 mars 2008

Utställning


Nu är jag inspirerad!

Fick ett mail av min vän A som går medieproduktion och gör en dokumentärfilm om mina gamla lärare på Fornby. Kenth Boholm och Lisbeth Lind Boholm.
Lisbeth har en pågående utställning på Galleri Eklund Wallmark i Stockholm just nu, och A skickade några av hennes målningar på mailen.

Jag vill så gärna åka dit och se den. Jag älskar att gå på utställning.

Det kliar i mina fingrar av lust att måla. Jag har ingen plats i huset att hålla till på - ännu - men det kommer. Sovrummet vi har, kommer förmodligen att bli mitt pysselrum/ateljé, och kallvinden kommer att bli sovrum. Men ibland, som nu, känns det avlägset. Bara för att jag längtar så.

Jag låter målningarna tala för sig själv....


" hon rör sig där utanför"




" mellan jord och luft"




"minnen vi aldrig haft"









En present!


Jag sitter hemma hos mamma och bloggar lite. Ska snart tillbaka till jobbet igen, har en "delad tur". Kom precis in i värmen efter en rask promenad. Det är skönt ute, men himlen är grå som en raggsocka. I ugnen står en lassange och luktar gott. Ska snart äta tillsammans med mamma och lillebror. Tänk va bra det är med mammor!


Solen på himlen lyser med sin frånvaro, men min svärmor E med bloggen Hemma hos Zaga, lyste upp min dag i dag.

Hon hade läst mitt blogginlägg i går, om min avsaknad av påskpynt, och i dag fick jag en present av henne! En kanin från village som jag tittat på i en heminredningstidning. (Den svarta på bilden). Så glad och överraskad jag blev! Tusen tack E!
Längtar jag tills i morgon då jag är ledig på förmiddagen, och hinner pynta lite. Ska ta med mig Herr Hund ut i skogen, ta ris och göra fint på trappan. Sen är ett krafttag med dammsugaren och golvmoppen ett måste. Det blir som en sandlåda i hallen och köket med tre djur som springer ut och in. Gräsmattan ser ut som en leråker. Längtar tills det torkar upp! Tror att de flesta med fyrbenta vänner har samma problem denna årstid... :)

Nu ska jag äta, sen väntar kvällskiftet.
Kram




måndag 10 mars 2008

Längtan efter påsk

Jag längtar efter att få påskpynta lite.

Göra i ordning på trappan, sätta dit ris och fina ägg i min stora zinkbalja som följde med husköpet. Just nu sitter det dassig gammal ljung i den.

Till saken hör att jag nästan inte har något påskpynt alls.
Jag har aldrig tidigare känt för att pynta hemma inför någon storhelg över huvud taget.
Känslan infinner sig inte på samma sätt när man bor i läggenhet, och speciellt inte när man aldrig känner att man bor där man bor. Att det bara är tillfälligt. Jag har flyttat runt så mycket de senaste 8 åren, 14 gånger noga räknat, och då blir det inte av att köpa på sig massa pynt och vackra saker som ändå bara ska packas upp och ner i lådor och kartonger hela tiden.
Men nu har jag rotat mig och jag tycker att det är roligt att göra det lite extra fint, mitt i renoveringsröran :)

Får åka och inhandla lite fjädrar i naturfärger någon dag i veckan. Jag trycker mycket om naturfärger och organiska former. Det dyker ofta upp i mitt måleri och i mina teckningar.

Tills dess får jag hålla till godo med min lilla glasklocka och de fina keramikäggen som jag köpte på en utförsäljning i en lokal alt-i-allo-butik. Roligt när man gör fynd på oväntade ställen!



Alla listerna har fortfarande inte kommit på plats. Helgen gick i ett flygande fläng, men jag håller tummarna för att jag och J får tid över att ordna till det i veckan. Jag är jättenöjd med tapeten. Innan var väggarna i hallen nikotingula. Ingen vidare färg att mötas av varje dag man öppnar dörren. Jag ska visa före - och efter-bilder bara det blir klart.

Nu ska jag krypa ner i sängen och börja läsa i boken "Bitterfittan" som jag blivit tipsad om av en vän.

Kram





tisdag 4 mars 2008

Välkommen till Bruno & Mig!

Efter mycket velande och tvekande har jag nu skaffat mig en blogg!
Tack E för att du har peppat mig!

I dag har jag varit ute på en promenad med herr Hund i det vackra vårvädret.
Fåglarna sjunger och vattnet i bäckarna leker. Det känns som om kroppen tinar upp lite, när vi går där med solen i ryggen.

Har målat bröstlisterna till hallen i dag också. Alla dessa lister! Två av djuren är lite vitstrimmiga i pälsen, efter att nyfiket nosat och undersökt vad jag höll på med. Jag hoppas att J hinner sätta upp listerna och
kanske, kanske redan ikväll att jag kan börja flytta in byrån, hänga upp klädhängare och krokar, ta fram skostället och pynta lite :)

Kram